Zagrebačka Lokomotiva osvajač je trećeg izdanja Arena Cupa, a nakon što je u finalu slavila protiv austrijskog St. Poltena.

Završeno je i treće izdanje turnira Arena Cup koje se održava u Medulinu, a zagrebačka Lokomotiva poražena je u finalu od austrijskog predstavnika St. Poltenanakon izvođenja jedanaesteraca.

Bilo je ovo treće finale u kojemu sudjeluje Lokomotiva i sva tri puta zagrebački nogometaši poraženi su u završnoj utakmici turnira.

Nakon relativno mirnog prvog poluvremena, već na početku drugog dijela postignuta su dva pogotka. Austrijanci su poveli u 51. minuti susreta, a pet minuta kasnije, Lokomotiva je izjednačila preko Lovrića. Do kraja susreta pogodaka nije bilo pa se pobjednik morao odlučiti izvođenjem jedanaesteraca.

U svih 5 rundi prve serije udaraca obje momčadi su bile precizne, za Lokomotivu su iz penala postigli pogodak Bočkaj, Šunjić, Rožman, Doležal i Marić. U drugoj seriji izvođenja jedanaesteraca, u prvoj rundi gol je postigao Capan, kao i igrač St. Poltena, no u drugoj rundi Kolinger nije postigao pogodak i omogućio austrijskoj momčadi da stigne do titule.

Lokomotiva – St. Polten 1:1 (6:7)

Golovi: Lovrić 56 – ? 51

Lokomotiva: Šemper, Valentić, Majer, Rrahmani, Ivanušec, Ćorić, Cekici, Grezda, Mihaljević, Stolnik, Oluić (postava drugog poluvremena: Filipović, Rožman, Podunavac, Marić, Lovrić, Kolinger, Halilović, Šunjić, Capan, Doležal, Bočkaj)

Foto: nklokomotiva.hr