Matjaž Kek ne staje s pobjedama. Njegova Rijeka slavila je i u prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Portugalu. Bijeli su s 3:0 deklasirali danski Aarhus.

“Ne bih sada secirao utakmicu, gledam je kao cjelinu. Istina da je teren bio težak, ali to je samo alibionima koji znaju da nisu dovoljno kvalitetni. Uvijek je lijepo pobijediti, ali u nekim fazam igre nije bilo ono što sam želio. U idućim susretima ću tražiti bolju i kvalitetniju igru, iako me sam rezultat nimalo ne zanima. Zanimaju me kompaknost linija, fizička i mentalna spremnost igrača koja je sada na dobroj razini, ali kod pojedinaca treba riješiti problem da se ništa neće samo od sebe dogoditi”, rekao je uvijek metodičan slovenski strateg na klupi riječkog prvoligaša.

Briljirali su Črnic i Matei, posebice potonji koji je upisao dva gola i asistenciju

“Izdvajati pojedince iz momčadi nije dobro. Kao što su ovi u napadu zabijali, tako su oni u obrani malo primali, vezni išli u oba pravca. Konkurencija na treningu i utakmici je preduvjet za kvalitetu koja momčad mora imati. Gledam kako momčad funkcionira u hotelu, na treningu, kako se pojedinci ponašaju i to želim pretočiti na teren.”

“Što mislite zašto je Matei došao u Rijeku? Kvaliteta je poznata, ali potvrda može biti samo kontinuirani treningi utakmica. Nije tu samo on u igri, već i nekoliko igrača koji se žele nametnuti i mislim da je to jedini ispravni put.”

Bliži se kraj realizaciji najvećeg zimskog transfera – Nikica Jelavić na Rujevici

“To morate pitati logistiku, ja sam svoje već rekao što mislim o njemu. Međutim, za mene je prevelik rizik ići u prvenstvo s dva zdrava stopera i tu očekujem neku reakciju”, rekao je Matjaž Kek, pa nastavio o ozljedi Darija Župarića:

“Tetiva je delikatna stvar. Prošao sam to u karijeri, imam nešto iskustva… Neodređen je termin povratka, a tu govorimo najprije o ulasku u trening, tek onda koliko će taj povratak trajati, kakva će biti reakcija.. To vuče sa sobom logično razmišljanje o igraču koji bi mogao konkurirati na toj poziciji, rekao sam to ljudima u klubu i očekujem što bržu reakciju.”

“Krpati stopersku poziciju veznjakom ne dolazi u obzir. To može biti opcija za jednu utakmicu, ali dugotrajno nikako”, zaključio je Kek za Sportske novosti.