Domaćini su u svojoj posljednjoj domaćoj utakmici regularne sezone još jednom pronašli način kako otežati i neutralizirati pokušaje Medveščaka, no za razliku od utakmice u Zagrebu, Medvjedi su ovoga puta previše griješili od starta i nisu imali snage i preciznosti preokrenuti manjak u koji su upali.

Kunlun je u Pekingu na samu kinesku Novu godinu slavio s visokih 5:0.

Loš početak koštao je Medveščak odlaska u minus već u prvoj minuti utakmice, a nakon toga prva trećina je dobila ton u kojem je kineska armija dominirala. Mreže su ostale prazne do posljednjih pet minuta, a onda najprije Max Warn iskorištava igrača više te dvije minute potom Aleksej Ponikarovskij šalje i treći pak iza leđa Michaela Garnetta.

„Prelako i presporo smo ušli u utakmicu, što je možda rezultat svih putovanja i mijenjanja vremenskih zona, ali to nije izgovor, moramo biti bolji. U utakmici u Zagrebu su oni nešto teže ušli u susret, ali na domaćem ledu su imali dodatnu energiju. Radili su više nego mi i jednostavno rečeno, nadigrali su nas“, izjavio je nakon susreta branič Medvjeda, Thomas Larkin.

U posljednje dvije trećine Medvjedi ulaze organiziranije i s više energije, no unatoč većim pokušajima do pogotka ne dolaze. U jednoj od situacija s igračem više u drugoj trećini Mike Glumac je nakon postavljanja napada u zoni Red Stara poslao pak u mrežu, no suci su gol poništili zbog prethodnog prekršaja Ilje Arkalova.

Igra u kojoj se borilo za svaki centimetar leda, i u kojoj su se na obje strane kako braniči, tako i napadači bacali pod pakove, nastavila se do posljednje minute, a kineski specijalni tim se još jednom pokazao uspješnijim. Do četvrtog pogotka domaćini su došli u igri s igračem više, a do konačnom dvije sekunde prije isteka vremena.

„Ovo je bio povijestan put za nas i svi smo bili uzbuđeni što ćemo igrati u Kini. Kunlun je momčad koja se bori za doigravanje i znali smo da nam neće olakšati. Odlično su ušli u utakmicu i rano došli do gola. Oni su radnička momčad koja voli igrati na tijelo i danas su nam uspjeli nametnuti svoj stil“, prokomentirao je glavni trener Medveščaka, Gordie Dwyer.

HK KUNLUN RED STAR – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 5:0 (3:0;0:0;2:0)

Foto: medvescak.com