Za nama je i treći dan druge ovosezonske postaje Svjetskog Rally Prvenstva, svima poznatijeg kao WRC. Od našeg posljednjeg izvještaja, odigralo se puno važnih događaja kroz sedam brzinskih ispita voženih u petak te sedam subotnjih. Kao što nam je prije nekoliko tjedana već navijestio Rally Monte Carlo, a sada i potvrdila utrka u Švedskoj –  ovo će biti jedna od najzanimljivijih sezona najvišeg ranga svjetskog rally-a u ovom desetljeću!

Ott Tanak pokazao je svu raskoš svog talenta te u Švedskoj ganja svoju prvu WRC pobjedu

Neuville u izvanrednoj formi

Kao što smo pisali u prethodnome članku, Jari Matti Latvala na prvom brzinskom ispitu Rally Švedske, voženom u četvrtak, momčadi Toyote priskrbio je prvu pobjedu na jednom brzinskom ispitu nakon dugih sedamnaest godina njenog izbivanja iz WRC-a. No, bio je to tzv. Super Special Stage dugačak svega 1,9 km te razlike u vremenima prolazaka nisu bila od prevelike važnosti za nastavak utrke. Pokazao nam je to već drugi brzinac utrke, vožen u petak u rano jutro gdje je najbrže vrijeme postavio najveći pehist iz Monte Carla (nema nikakve veze s kockarnicama) – Thierry Neuville u Hyundaiu i20 Coupe WRC (više o događaju iz Monte Carla možete pročitati na linku). Neuville je od Citroenovog Krisa Meeka bio brži za točno dvije sekunde, dok je treće vrijeme (+2,8 sec) postavio Ott Tanak u Fordu ispred Toyotinog Latvale (+4,6 sec). Nakon četvrtog brzinskog ispita u vodstvo ponovno prelazi Jari Matti Latvala s 3,9 sekundi prednosti nad Neuvilleom. Ipak, to je trajalo samo do kraja sljedećeg brzinca kada se situacija na dva vodeća mjesta ponovno vratila na staro. Na trećem su se mjestu tijekom drugoga dana natjecanja izmjenjivali Tanak, Meeke i aktualni svjetski prvak Sebastien Ogier.

Jari Matti Latvala Toyotu je u prvoj utrci ove sezone doveo do druge stepenice pobjedničkog postolja, može li u Švedskoj do pobjede?

Jurnjava po najpoznatijem trkaćem snijegu

Treći dan utrke pobjedom na brzinskom ispitu otvorio je Fordov Ott Tanak koji se smjestio na trećem mjestu ukupnoga poretka s 8,6 sekundi prednosti nad svojim, četvrtoplasiranim, momčadskim kolegom Sebastianom Ogierom, te 15,3 sekunde zaostatka za Latvalom. Neuvilleova prednost u ukupnome poretku držala se na oko 30-ak sekundi naspram ostalih. Tanak je postavio najbrža vremena i na sljedeća dva brzinska ispita, no i dalje je ostao na trećem mjestu ukupno. Slijedio nam je dvanaesti brzinski ispit koji je ipak otkazan i to zbog sigurnosnih razloga. Točnije, prosječna brzina automobila na spomenutom brzinskom ispitu (u ranijem prolasku njime) iznosila je, pazite sad ovo – oko 137 km/h! Prosječna brzina tokom cijelog brzinskog ispita! Računajući i zavoje, kočenja, skokove… I sve to po snijegu! Moramo se složiti – zvuči opako brutalno! Samo za informaciju, preporučena prosječna brzina brzinskog ispita ne bi trebala prelaziti 120 km/h (plus-minus).

Kris Meeke ponovno je bio izuzetno brz, no ponovno je i izletio sa staze što ga je koštalo više od osam minuta na brzinskome ispitu

Povijest se ponavlja

Situacija na samom vrhu poretka nije se mijenjala sve do petnaestog brzinskog ispita. Bio je to naime ponovno onaj isti Super Special Stage sa samog početka rally-a. Sječate se kako smo rekli da vremena postavljena na njemu (zbog svega 1,9 km) ne igraju preveliku ulogu u nastavku utrke? E pa, vremena možda ne, ali događaji koji se na njemu mogu (i jesu) dogodili zasigurno mogu… Sjetimo se Monte Carla. Thierry Neuville tamo je imao prednost od 51 sekundu prije no li je zadnjim desnim kotačem pogodio betonski rubnjak što ga je koštalo gotovo pa “sigurne” pobjede. Današnja situacija u Švedskoj bila je poprilično slična. U jednom lijevom zavoju, ovoga puta i lijevim kotačem, Neuville je udario u nešto (doslovno “nešto”) na stazi te potrgao kotač na svojem Hyundaiu. Tako je po drugi puta u dvije utrke na gotovo pa jednaki, bizaran način ostao bez velikog vodstva u utrci koja mu je možda mogla osigurati pobjedu. No to je rally.

Aktualni prvak Sebastien Ogier trenutačno drži treće mjesto ukupnoga poretka s nevelikim zaostatkom. No može li do pobjede?

Napetost do samoga kraja!

Spomenuti petnaesti brzinac ujedno je bio i posljedjni ovoga, trećeg dana natjecanja. Trenutno je vodeći Jari Matti Latvala sa svega 3,8 sekundi ispred sve bržeg Otta Tanaka. Iza njih, s također malih 16,6 sekundi zaostatka za napad čeka Sebastien Ogier. Bit će to poprilično žestoka borba do samoga kraja! Sutra (nedjelja) očekuju nas još tri brzinska ispita, a onaj s početkom u 12:18 h, ujedno i tzv. Power Stage (dodatni bodovi za pet najbržih) moći ćete pratiti uživo na Arena Sport 2 kanalu, s početkom prijenosa u 12:00 sati. Također, tu je uvijek i besplatni, online Red Bull TV na kojem također, uz stručne komentatore možete prati prijenose uživo te reportaže s aktualnostima o WRC-u.

Dobitnik ovogodišnje nagrade za najdalji skok je Norvežanin Mads Ostberg, preskočivši 44 metra

Leti, leti, leti – WRC!

Za kraj, prije još jednog vrhunskog video uratka naše, domaće obitelji Škalić koji su se u sklopu projekta World Rally Media, nakon Monte Carla uputili i u daleku Švedsku, moramo spomenuti i poznate švedske skokove…

Skandinavski WRC rally-i poznati su po brojnim skokovima trkaćih automobila na brzincima (pogotovo u Finskoj), a najdalji skakači na prestižnom Colin’s Crestu upisuju se u anale svjetskog rally-a. Tako su organizatori uveli i nagradu za najdalji skok na brzinskome ispitu naziva “Vargasen“, koja u spomen na danas pokojnu legendu svjetskog automobilizma, Colina McRaea nosi naziv Colin’s Crest Award. Aktualni rekorder je Eyvind Brynildsen koji je prošle, 2016. godine svojom Ford Fiestom R5 preskočio ogromnih 45 metara! Ove godine najdalje je skočio jedini privatnik u aktualnim WRC bolidima, Mads Ostberg preskočivši 44 metra. Atraktivnost koju ovaj velebni skok pruža, svake godine uz taj dio staze privuče ogroman broj gledatelja, fotografa i snimatelja.

Tekst: Tin Beraković
Slike: Momčadi

Komentiraj

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.