O prvoj se stanici ovogodišnjeg Svjetskog Rally Prvenstva (WRC), legendarnom i ove godine posebno zanimljivom Rally Monte Carlu još uvijek naveliko priča, no pred nama je već druga utrka sezone – Rally Švedska!

Povijest ove kultne utrke seže sve do same sredine dvadesetog stoljeća, točnije 1950. godine, a utrka je svoje prepoznatljivo obilježje, kao najpoznatiji snježni rally počela graditi 1965. godine kada je koncipirana kao zimska utrka. Najuspješniji vozači u bogatoj povijesti Rally Švedske redom su Skandinavci – domaći Stig Blomqvist drži rekord od velikih sedam pobjeda na ovoj utrci, od kojih je prvu upisao davne 1971. u Saabu V4. Iza njega, na drugom mjestu ove prestižne ljestvice smjestila se finska legenda i dvostruki svjetski prvak u rallyu iz 2000. i 2002. godine (obje vozeći Peugeot 206 WRC) – Marcus Gronholm, s pet WRC pobjeda u Švedskoj, isto koliko i legendarni Šveđanin Bjorn Waldegard koji je prvu od svojih pet pobjeda upisao davne 1968. godine u Porscheu 911 T. Slijede ih, s po tri pobjede, Kenneth Eriksson, Tommi Makinen (koji je sada na čelu Toyotinog razvojnog WRC programa) te dvojica aktualnih vozača – Jari Matti Latvala (Toyota) i Sebastien Ogier (Ford), koji je ujedno i najuspješniji “neskandinavac” na švedskom rally-u.

Toyota se u svojoj prvoj povratničkoj utrci popela na drugu stepenicu pobjedničkog postolja. No, mogu li u Švedskoj napraviti senzaciju?

Još jača konkurencija

Za jurnjavu po brzim snježnim brzincima Švedske prijavljeno je 96 posada koje će tijekom manifestacije odvoziti 331,74 km brzinskih ispita .Osim tvorničkih vozača iz timova Toyote, Forda, Hyundaia i Citroena koji su nastupili već u Monte Carlu, u Švedskoj će nam se u aktualnim WRC automobilima predstaviti još dvojica vozača. Jedan od njih je Citroenov Craig Breen koji je doduše već nastupio na prvoj ovosezonskoj postaji WRC-a, no u prošlogodišnjem, sporijem automobilu. Unatoč slabijem automobilu, Breen je u Monte Carlu pokazao da misli ozbiljno te je utrku završio kao najbolje plasirani Citroenov vozač, osvojivši izvanredno peto mjesto. Za nastup u Švedskoj, momčad je i njemu pripremila primjerak novog Citroena C3 WRC.

Craig Breen, nakon izvrsnog rezultata sa starim automobilom u Monte Carlu, u Švedsku dolazi s novim Citroenom C3 WRC

Još jača konkurencija #2

Drugi “novi” vozač kojeg ćemo gledati u Švedskoj je Mads Ostberg koji definitivno nije početnik u Svjetskom Rally Prvenstvu. Ostberg je u karijeri već vozio za tvorničku momčad Citroena i Ford M-Sporta, a ove će sezone nastupati kao privatni vozač u Onebet Jipocar World Rally Team-u zajedno s Martinom Prokopom. Sudeći po trenutačnom planu momčadi, Ostberg će odvoziti rally u Švedskoj, dok će automobil (Ford Fiesta WRC ’17) u Meksiku voziti Prokop. Za nastavak sezone planiraju nabaviti i drugi automobil kako bi oba vozača mogla nastupati na istim utrkama.

Mads Ostberg u Švedsku dolazi kao privatni vozač u novoj Ford Fiesti WRC ’17

Volkswagenu odbijen zahtjev za homologaciju

Zanimljivost koja se nedavno potvrdila jest i FIA-ino odbijanje Volkswagenova zahtjeva za izdavanje homologacije za njihov novi Polo R WRC ’17. VW je, dakle, poslao zahtjev za naknadno izdavanje homologacije kako bi njihov Polo R WRC pripremljen po novim pravilima WRC-a mogao nastupati na utrkama, u rukama privatnih vozača i timova. Podsjetimo, rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje homologacija bio je 1. siječnja ove godine. Kako bilo, šteta što nećemo imati priliku već ove sezone gledati još jednu marku automobila u WRC konkurenciji…

Nažalost, ove sezone vjerojatno nećemo gledati još jedan dodatni WRC automobil u konkurenciji

Snježni spektakl

Sutra, u četvrtak 9. veljače vozači u 8:00 sati voze “shakedown” na kojem će testirati postavke svojih trkaćih automobila za utrku. Prvi, “uvodni” brzinac utrke vozi se također sutra, s početkom u 20:08 h, a dugačak je svega 1,9 km. Drugi brzinac na rasporedu je u petak, 10. veljače s početkom u 7:59 h.

Utrku možete, uz hrvatske komentatore, pratiti na Arena Sport 1 kanalu. Sutra, u 19:30 h počinje uvodna emisija o WRC-u, nakon koje, u 20:00 h slijedi prijenos prvog brzinskog ispita uživo.

Za kraj, napomenimo samo da je ova sezona Svjetskog Rally Prvenstva, ponajprije zbog novih pravila, krenula izuzetno zanimljivo. Rally Monte Carlo, kao što smo pisali i u prošlome članku, nije pretjerano mjerodavna utrka što se tiče prikaza odnosa snaga među novim automobilima raznih proizvođača. Rally Švedska bi tako trebala dati prve prave znakove tko je od proizvođača napravio koliko dobar posao u konstrukciji novih, još brutalnijih WRC automobila…

Tekst: Tin Beraković
Slike: Momčadi

Hyundai je u skliskom Monte Carlu bio “blizu” pobjede, vidjet ćemo što mogu napraviti na snijegu Švedske