Za zimski mercato klub mi je za prvi cilj postavio napraviti financijski balans prodajom igrača. Tražio se balans budžeta do kraja sezone. Prodajom dva igrača, Kalinića i Šimića, ispunio sam taj cilj, za Sportske novosti rekao je sportski direktor Hajduka Mario Branco pa dodao:

Drugi je zadatak bio sačuvati kičmu momčadi. Prodali smo Kalinića i Šimića, otišao je Maganto, a glavna preokupacija bila je produljenje s Nižićem, Ohandzom, Juranovićem i T. Bašićem da bismo imali kostur momčadi za budućnost. Dakle, htjeli smo izbjeći probleme s vremenskim tjesnacem, željeli smo biti korak naprijed. To je bio drugi cilj, a treći je nadogradnja momčadi dovođenjem novih igrača.”

Branco ističe kako zna da trenutna momčad još nije perfektna, te da znaju što žele i trebaju, ali da neće uzimati samo da uzimaju.

Pojačanja? Nemamo velike novce, jer ako je klub fokusiran na prodaju da bi balansirao budžet, onda bi se kupnjom ponovno poremetio netom izbalansirani budžet. Nećemo kupovati samo da biste vi pisali i ljudi se zabavljali. Stoper i jedan univerzalni veznjak. Da može igrati na krilu i na poziciju klasičnog veznog u sredini. To bi bile želje. Ali, ponovit ću, nije dovođenje imperativ. Novci? Možemo kupiti za 100.000 eura, ali ne za 1 milijun eura. Niti za pola od toga. Nećemo kompromitirati budžet radi pukog gomilanja igrača.”

“Moguće je da i to bude opcija. Ali jedino ako ima otkupnu klauzulu, jer moramo gledati korak naprijed i već danas pripremati sljedeću sezonu u kojoj želimo napraviti iskorak, ući u Europsku ligu.”

Branco ističe da je zadovoljan Carrillom i načinom na koji igra Hajduk, kao i načinom na koji funkcionira klub.

“Prvi mjeseci su bili teški, komplicirani dok sam upoznao stanje u klubu koji je, moram reći, vrlo otvoren prema navijačima što je inače rijetkost. Sada sam se adaptirao i kao u svakom poslu ima dobrih i loših strana, no ja sam zadovoljan.”

Kup kao najveće razočaranje.

“Istina, razočaranje je ispasti u Kupu od Splita, ali ispasti u četvrtfinalu ili u polufinalu kao prošle godine, to je u konačnici isto.”

Branco je doveo puno novih igrača, neke na posudbu, a neki su potpisali ugovor s mogućnošću raskida nakon samo jedne sezone.

“Dolaskom u Hajduk moralo se brzo raditi. Počeo sam 2. lipnja, a momčad je već 8. lipnja počela pripreme. Morao sam uzimati igrače bez velikog rizika, zato sam napravio takve ugovore. U travnju i svibnju odlučit ćemo s kim ćemo nastaviti, a s kim ne.”

“Ušli smo u rizik s Futacsem jer osam mjeseci nije igrao. Međutim, ponekad se mora riskirati. Futacs je igrač s europskom putovnicom, ima iskustvo, a sa 27 dovoljno je mlad da može puno dati. To je igrač kakvog Hajduk ne smije izgubiti, jednostavno si ne smije dopustiti taj luksuz.”

Foto: goal.com