Nogometaš fočanske Sutjeske Vladimir Radović dospio je u listopadu 2015. godine u javnost zbog majice s likom Vojislava Šešelja.

Tada se na treningu Goražda pojavio u majici s likom vođom radikala i zato je dobio otkaz, a tijekom ovog tjedna trebao je potpisati ugovor s klubom iz Makarske.

Ipak, nisu mu dali radnu dozvolu u Hrvatskoj, pa mu je transfer propao, a on je kazao da je bio dobro prihvaćen od strane suigrača i trenera Marencija, ali da je zahtjev koji je klub predao ekspresno odbijen i to zbog činjenice da je u prošlosti veličao Šešelja.

“Nisam član nijedne stranke, imam pravo da simpatiziram koga hoću, ali to me je skupo koštalo u BiH i Hrvatskoj, gdje se politika umiješala u sport. Da sada javno kažem da simpatiziram Vladimira Putina,  nadam se da mi neće biti zatvorena vrata u neke od zemalja Europske unije i SAD-a”, uz smijeh je za Blicsport rekao Radović.

On se vratio u Foču u Sutjesku, gdje će nastaviti s treninzima, a potom krenuti u potragu za novim klubom.

“Ne mogu vjerovati što se dešava, ali izgleda da su vrata klubova u Federaciji Bosne i Hercegovine i Hrvatskoj za mene zatvorena iako nema razloga za to. Ja sam prije svega sportaš koji nema predrasude, jer da je suprotno ne bih ni išao u Hrvatsku. Zbog svega ovoga morat ću potražiti angažman u Srbiji ili nekom od klubova u Republici Srpskoj ako se ne uspijem dogovoriti sa ljudima iz Sutjeske”, zaključio je.

On je u karijeri igrao za Radnički Lukavac, Goražde i Prolter iz Teslića.

Foto: sportsport.ba