rukavinaFOTO: UEFA

Ante Rukavina, nekada jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša, ali igrač koji nikada nije pokazao želju da taj talent pretoči u nešto više, sa 30 godina je odlučio iznenada završiti karijeru.

 
Šibenski golgeter je prije 11 godina ušao u prvu momčad kluba sa Šubićevca i nakon sjajne sezone u siječnju 2007. prešao u Hajduk iako je imao i bogatu ponudu Lyona. Želio je održati obećanje koje je dao splitskom klubu, svoju već poznatu “peglicu” zamijenio je BMW-om, ali u Hajduku nisu imali previše strpljenja za mladog napadača koji je u 34 utakmice za “Bile” zabio tek 9 golova. No, bilo je i teško Hajduku odbiti čak 2,8 milijuna eura od Panathinaikosa, pa je Rukavina već u ljeto 2008. stigao u Atenu kao mladi talent velikog potencijala.
 
Mediji su ga nazivali i hrvatskim Thierryjem Henryjem, no ni u Grčkoj nije postao igrač kakvom su se svi nadali. U 55 nastupa upisao je samo 11 pogodaka i ubrzo se našao na izlaznim vratima, a priliku je zgrabio Zdravko Mamić koji ga je i ranije želio na Maksimiru. S “modrima” je Rukavina proveo četiri godine i zabio nekoliko važnih europskih golova koji su za Dinamo bili spanosni. Time se produljio i njegov boravak na Maksimiru gdje je u 104 nastupa skupio 22 gola i 15 asistencija. Početkom 2014. otpisao ga je i Dinamo poslavši ga na posudbe prvo u Lokomotivu, a onda u danski Viborg, da bi se ovog ljeta vratio u Hrvatsku i, ostavši bez angažmana, odlučio završiti karijeru.